Министерството на Етем: Да продължи търсенето на удавено момче
Министерството на Етем: Да продължи търсенето на удавено момче / Снимка: DarikNews

Да продължи търсенето на удавения във водите на язовир "Копринка" 19-годишен абитуриент от Габрово Калоян Русинов Атанасов до намирането на тялото или неговото изплуване. Това разпореждане е изпратило до Гражданска защита – Казанлък и до общината в града Министерството на извънредните ситуации.

За разпореждането съобщи Евгени Пейчев – секретар на Общинския съвет по сигурност в община Казанлък. Вече осми ден продължава търсенето на удавения във водите на язовир “Копринка” младеж. Момчето се удави миналия вторник около 17,30 часа на 30 метра навътре от Копринския нос на язовира, след като скочило от лодка и заплувало.

С разпореждане на Министерството на извънредните ситуации е наредено община Казанлък да осигури гориво за лодката, с която водолазните екипи продължават да издирват младежа. Три водолазни групи с общо шестима водолази от Гражданска защита – Пловдив, Стара Загора и казанлъшкият клуб “Севт Трети” ежедневно претърсват в различни периметри района на нещастието.

Според негови приятели, Калоян е потънал на около 30-метра от брега, в едно от най- дълбоките места на язовир "Копринка", където дълбочината на водата достига 25-30 метра. Към момента са отхвърлени съществувалите допреди няколко дни хипотези за криминален елемент в случая, заради който в края на миналата седмица отново бяха разпитвани младежи и съученици на Калоян от групата, с която той е пристигнал миналия вторник на язовира.

Близки и приятели на удавеното момче ежедневно обикалят района на язовира, но засега без резултат.