Конфедерацията на независимите синдикати в България и КТ "Подкрепа" организираха Национален протестен митинг-шествие под надслов "В защита на енергийната независимост на България. Нищо не се решава за нас без нашия глас!".

Протестът се провежда пред Министерския съвет. В него участват работници от комплекса "Марица изток".
 

БГНЕС



Участниците ще се съберат на пл. "Свети Александър Невски". В 12:00 часа оттам ще започне шествие по следния маршрут: пл. "Свети Александър Невски" - ул. "Оборище" - ул. "Георги С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" - бул. "Княз Александър Дондуков" до официалния вход на Министерски съвет.

ИТН подкрепя протестите на миньорите и енергетиците от комплекса „Марица изток“

Протестиращите ще приемат протестна декларация на синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа", която ще бъде внесена от преговорна група на среща с премиера Стефан Янев. Заедно с декларацията ще бъдат внесени и подписите на 105 000 души за защита на въглищния комплекс "Марица изток".

Министър-председателят Стефан Янев ще се срещне с ръководствата на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в Министерския съвет.

В рамките на разговора им ще бъдат обсъдени въпроси от енергийната сфера. В срещата ще участват също заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на енергетиката Андрей Живков.
 

Снимка: Георги Димитров

Снимка: Георги Димитров