/ ThinkStock/Getty Images
Многопрофилната болница в Добрич спешно се нуждае от медицински сестри, заяви днес пред журналисти прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

Призивът е към всички кадри с необходимото образование от цялата област за даване на дежурства, за да може да се осигури нормален начин на работа за всички отделения, като най-проблемните зони са Първо и Второ вътрешно отделение.

От болницата уточняват, че Ковид-отделенията са осигурени с достатъчно лекари и медицински персонал и за тях не се търсят нови кадри. Обсъжда се заплащането на дежурствата да е в размер на около 100 лв., което ще бъде подсигурено със съдействието и на община Добрич.

По отношение на разкриването на лаборатория в Добрич, която да може да извършва тестове по PCR методика, кметът на община Добрич Йордан Йорданов заяви, че парите вече са осигурени, техниката също е договорена. Йорданов допълни, че не може да се ангажира с конкретен срок за започване на работа на подобна лаборатория, тъй като и за нея се търсят поне петима лаборанти.
БТА