/ iStock/Getty Images
Днес затоплянето ще продължи. С умерен, на места и временно силен югозападен вятър ще нахлува топъл въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд над Западна България. Ще се задържи почти без валеж. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните между 16 и 21 градуса.

iStock/Getty Images


​​​​​​​Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за март.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините облачността ще е променлива и само на изолирани места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра - сняг. Ще духа умерен до силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

iStock/Getty Images

Във вторник вятърът от юг-югозапад ще се усили и дневните температури на места ще надхвърлят 20 градуса. Облачността ще бъде променлива, в повечето райони по-често значителна, на отделни места в югозападните и крайните южни райони са възможни слаби и краткотрайни превалявания.

В месеца на пролетта с температури от 5 до 25 градуса, в планините - до минус 8

През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд. В сряда ще преобладава облачно време, с превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг, възможни са и гръмотевици. Вятърът ще е югоизточен, слабо ще се понижат дневните температури, като все още ще се задържи по-топло от обичайното за периода.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ