Следващата седмица предстоят разговори между двата преговорни екипа на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, заедно с министрите да се финализира управленската програма. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пред журналисти.

На преден план ще бъдат изведени онези краткосрочни приоритети, за да доведат до съответните резултати, за да покажем на хората, че това правителство, че не само е работещо, а е и стабилно, подчерта тя.

Първо решение на новия кабинет: Румен Спецов отново оглавява НАП

По отношение на втория ешалон на властта, Габриел посочи, че всеки министър има право да избира свои зам.-министри, но посочи, че се търси възможно най-голям експертен профил, хора, които са се доказали със своята експертиза.

Тя не пожела да коментира решението на министъра на финансите Асен Василев да върне Румен Спецов като шеф на НАП и Павел Тонев начело на Агенция "Митници". По думите ѝ е станало въпрос за ниската събираемост на данъци и приходи по времето на служебния кабинет.

Премиерът Денков назначи двама зам.-министри

По отношение на това, че служебното правителство е раздало 4 млрд. лева на пътни фирми в последните си дни, Габриел посочи, че най-малко министър-председателят би спекулирал с това и затова са необходими отговори колко и какви средства за похарчени и за какво.