/ iStock
Българските младежи използват на първо място марихуана и на второ място – синтетични наркотици. Това показва статистиката, обобщена от Стефан Бакалов – началник отдел „Борба с наркотрафика“ в Агенция „Митници“.

Опасностите за децата са много, както от гледна точка на вида наркотични вещества, така и по начина на разпространението им. Наред с усилията в борбата с наркотрафика, информирането на младежите за рисковете от употребата на наркотични вещества трябва да стане национална кауза, коментира директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов.

Данните бяха изнесени по време на инициативата  #НЕ СТЕ САМИ на отдел „Борба с наркотрафика“ - Агенция „Митници“ в Димитровград.

Кампанията запознава учениците с опасностите от употребата на наркотици и освен Стефан Бакалов и екипът му от отдел „Борба с наркотрафика“ в програмата се включиха и Георги Димов, директор на Агенция „Митници“, и Румен Спецов – изпълнителен директор на Национална агенция за приходите.
 

концерт
МВР


Известният дует Торино и Пашата, както и Иван Тишев, който също подкрепиха инициативата и заявиха, че тяхна отговорност като популярни лица е да бъдат добър пример за тийнейджърите, поради което застават зад посланието „Не сте сами срещу наркотиците“.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня