/ ThinkStock/Getty Images
15-годишният Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол от Бургас, не е имал нож и дори не можел да реже с нож или да използва вилица и лъжица, каза майка му Донка Петрова, цитирана от bTV.
 

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)


Съдът реши днес да го остави в ареста. Зловещото убийство в Бургас е извършено умишлено, твърди прокуратурата. На влизане в съдебната зала Иван не показа никакво съжаление за случилото се. Делото се гледа при закрити врата, а никой от близките му не присъства.

След убийството на Никол, 15-годишният обвиняем играл на криеница

По информация на родители на негови съученици, Иван е бил на индивидуално обучение. Бил е дете със специални образователни потребности и е ползвал ресурсен учител. Според близките му той никога не е проявявал агресия.
 

След жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития


Иван носел у себе си ножа, с който е пробол Никол в асансьора, където е станало убийството. Психиатрични експертизи тепърва ще установяват какви са проблемите му. Не успял да обясни и защо е носел нож в себе си.

Убитото момиче в асансьор се запознало с убиеца си в социална мрежа, скарали се за наргиле

Майката на Иван каза, че синът й се оплакал, че някой му е откраднал профила и поискал от сестра си да му направи нова парола. Ако съдът го признае за виновен, ще му бъде наложено наказание от 3 до 10 г. затвор. Родителите на Иван още утре ще внесат документи и ще обжалват мярката му „задържане под стража”.