/ Лалка Димитрова
15-годишният Иван Иванов, обвинен в убийството на 11-годишната Никол Йончева, остава в ареста, решиха бургаските магистрати. При закрити врата беше гледана мярката за неотклонение на момчето, обвинено, че е извършило потресаващото убийство в асансьор на бл. 108 в бургаския комплекс "Меден рудник".
 

Откриха мъртво момиче в асансьор в Бургас (СНИМКИ)


Причината в залата да не бяха допуснати журналисти, е че задържаният е непълнолетен. Делото се води от съдия Светлин Иванов. Жестоко убийство беше извършено на 20 август, а ден по-късно полицията задържа извършителя, с когото Никол се е запознала във Фейсбук 15 дни преди фаталната първа среща.
 

След жестокото убийство на 11-годишно момиче в Бургас - арест и разкрития

 
Според служебния защитник на Иванов, момчето не е в нормално психическо състояние. По думите на Камен Кънев, по делото предстои да бъде изготвена съдебно-психиатрична експертиза. „Самият той няма никакви обяснения за това какво се е случило. Дава много противоречиви отговори на въпросите, които му задаваме. Не може да обясни какво точно са правили двамата с Никол във въпросния блок в „Меден рудник“, каза Кънев.
 

15-годишно момче е задържано за убийството в "Меден рудник"


„След убийството той играл на криеница и гоненица“, обяви служебният защитник. Иван живее с родителите си в „Меден рудник“. По неофициални данни баща му е пенсионер, а майка му работи в един от големите курорти през лятото.

В Иван Иванов има нещо, което не е съвсем наред, добави служебният защитник. „Дали това се дължи на определени социални контакти или от семейството не мога да кажа. Има проблем. Сами разбирате, че това престъпление ще има жестоки последици за двете семейства“, коментира адвокат Кънев. Според него, фактът, че Иван и Никол са се скарали за това къде да пушат наргиле, не е единствената причина за убийството. От думите му стана ясно, че поведението на момчето било като на 10-годишен.

Убитото момиче в асансьор се запознало с убиеца си в социална мрежа, скарали се за наргиле

Прокурорът по делото Ангел Ангелов коментира единствено, че до момента са събрани достатъчно доказателства, за да бъде взета постоянна мярка „задържане под стража”. Изненадващо, адвокатът на Иванов също се съгласи с искането на държавното обвинение.  

В дома на Иван разследващите откриха вещите на петокласничката. По информация на говорителя на Апелативна прокуратура - Бургас - Йовита Григорова, той е направил частични самопризнания. Обяснил, е че с момичета са се скарали за това къде да пушат наргиле.