/ ThinkStock/Getty Images
Наркотикът е бил поставен в маратонки
Майка се опита да внесе хероин на сина си в ареста, съобщиха от полицията.

Опитаха се да внесат хероин в затвора в Белене

На 16 юли на територията на град Русе, съгласувано и под надзора на Окръжна прокуратура-Русе, се проведе специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на наркоразпространението.

В действията участваха служители от Първо РУ, съвместно със сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и Специализираното тактическо звено при русенската областна дирекция на МВР.

ОД на МВР-Русе

В хода на акцията, тогава служителите на МВР задържаха четири лица - мъж на възраст 35 г. и три жени - 20 г., 27 г., 24 г. При процесуално-следствените действия - извършени лични обиски, както и претърсване и изземване в обитавани от четиримата адреси, намиращи се в Русе бяха открити и иззети: общо около 50 гр. марихуана; около 160 гр. метамфетамин, 2 гр. хероин; 2 гр. пико, прибори за разфасоване и разтегляне на наркотиците; както и мобилни комуникатори.

Надзирател хвана затворник с наркотици във варненския затвор

Работата по случая продължи под надзора на Окръжна прокуратура и при предприетите последващи полицейски и процесуално-следствени действия се извършиха още обиски и претърсвания. Така на 22 юли в избени помещения на адрес на ул. "Тулча" в града, са открити и иззети още 43 грама хероин и електронна везна.

ОД на МВР-Русе

Няколко дни по-късно, на 25 юли, надзиратели установяват, че 69-годишна жена, майка на задържания 35-годишен мъж, е опитала да внесе хероин за сина си. Количеството от 0.5 грама хероин е било открито в маратонки, предназначени за него.

Задържаха жена при опит да вкара наркотици в Софийския затвор

За случая е подаден сигнал в ОД на МВР. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на полицията. Случаят е документиран и материалите са приобщени към досъдебното производство.

Към момента, 35-годишният русенец е арестуван с мярка на съда „задържане под стража“, а на едната от жените - 27 г. и на майката - 69 г. е наложена мярка „парична гаранция“.

ОД на МВР-Русе

Работата по случая продължава. Предстои да бъде изяснена съпричастността на 69-годишната жена към престъпната дейност на сина й.