Лиляна Павлова смята парламента за изчерпан в този си вид
Лиляна Павлова смята парламента за изчерпан в този си вид / БГНЕС, архив
Лиляна Павлова смята парламента за изчерпан в този си вид
91515
Лиляна Павлова смята парламента за изчерпан в този си вид
  • Лиляна Павлова смята парламента за изчерпан в този си вид

Доверието в този парламент е изчерпаното и коалиционните партньори са на разнопосочни мнения по ключови политики. Това коментира министъра на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. Тя даде пример с разминаването на ГЕРБ и Патриотичния фронт по темата със санирането на жилищните сгради.

Павлова уточни, че не очаква спиране на европейските пари по линия на ОП "Развитие в растеж" през следващата година. "Горещо се надявам, че предсрочните избори няма да възпрепятстват програмата", каза още Павлова на годишния отчет по напредъка по програмата.

Министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова подчерта, че трудно ще се състави правителство в рамките на този парламент.

"Намирам този парламент за изчерпан в този си вид. Разбира се, ако някой успее да предложи и направи правителство, да поеме тази отговорност и да получи подкрепа, нека го направи. На мен ми се струва, че е изчерпано доверието в парламента и възможността за подкрепа", отбеляза Павлова.

Близо 1 млрд. лева ще влязат в българския бизнес за изпълнение на проектите по ОП "Региони в растеж", отчете още Павлова.

"Аз горещо се надявам, че предсрочните избори няма да възпрепятстват програмата, защото мисля, че положихме добра основа. Програмата вече започна, колелото се завъртя. 2017 г. аз очаквам 1 млрд. лева като реални договори, реално строителство и инвестиции през общините да започнат. Няма причина те да бъдат спрени, ние направихме програмата отдолу нагоре", коментира още тя.

Министърът в оставка отбеляза, че във фокуса на оперативната програма са децата и образователната инфраструктура.