Ресорният министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова
Ресорният министър, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС, Лиляна Павлова / БГНЕС, архив
Проф. Николай Петров има подкрепата на всеки един от министрите от Министерския съвет и лично на премиера Бойко Борисов”, заяви пред NOVA Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година.

Ненков не е получавал официално предложение да поеме поста министър

„Когато обаче имаш в един тежък ресор да правиш реформи и всеки ден ще се казва, че срещу този човек има разследване, това би девалвирало концепцията за реформа в здравеопазването и би дестабилизирало системата”, коментира тя.

Аз изключително много уважавам проф. Николай Петров като човек, като предишен директор на ВМА, като медик и най-вече като министър, който успя за няколко месеца да започне и да стартира определени реформи и да извършва действия, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, подчерта тя.

Здравният министър Николай Петров подаде оставка

Проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър, след като одит на военното министерство показа, че като шеф на военна болница е възлагал обществени поръчки на партньора на дъщеря си. Това е единайсетата рокада в здравното министерство за последните 10 години.
nova.bg