Плажовете Корал, Кара дере, Паша дере и Иракли са сред малкото останали родни плажове, където може да се види истинска природа
Министърът на околната среда и водите Асен Личев обяви, че днес е постигната победа, свързана с прекомерното застрояване по родното Черноморие. Той обяви че спира застрояването на плажовете Корал, Иракли, Кара дере, Паша дере, както и на териториите зад тях.  

"Министерският съвет прие решение, при което защитени зони и запазване на райското кътче Корал остава към защитена зона Ропотамо, Кара дере към плаж Шкорпиловци и Паша дере към Галата", разясни Асен Личев.

“Освен за икономиката аз и моят екип направихме и голяма стъпка към развитието на световната и филмовата индустрия. Големите фирми като Disney и Netflix вече имат основателни причини да се настанят на българския пазар и да снимат сюжетите си на омайните кътчета на Черноморието, които днес ние лишихме от застрояване“, каза министър Личев.

Плажовете Корал, Карадере и Иракли са малкото останали плажове, където може да се види истинска природа. Това е огромна победа за българската икономика. Ако искаме да развиваме туризъм, не може да има стена от хотели на Черноморието. Хора от цяла Европа могат да се насладят на дюни и да видят запазени видове. Този вид туризъм е много по-доходоносен от този на който сме се нагледали до сега. За първи път имаме министър, който е тук да защити екологията. Така България може да прави повече", каза министърът на икономиката Кирил Петков.