/ iStock/Getty Images
В двата терминала на летище София ще бъдат допускани единствено пътуващи във връзка с обявеното извънредно положение в страната поради COVID-19, съобщиха от столичния аеропорт.

На входовете ще бъде измервана телесната температура. Мерките са с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците. В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките.

Желязков: От 16 март се спира провеждането на шофьорски изпити (ВИДЕО)

В тази връзка четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради. Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването. На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват информационни препоръки.

Бензиностанции, банки и транспорт ще работят, тв обучение на децата

Летище София препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свържете със съответната авиокомпания.
БГНЕС