Лена Бориславова
Лена Бориславова / БГНЕС
Бившият началник на предишния редовен кабинет "Петков" обяви, че внася в Софийския градски съд искова искова молба за клевета и уронване на името ѝ. Това заяви самата тя в своя Facebook профил.

"След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", съобщи още тя.

"Обединението на “Продължаваме Промяната - Демократична България” регистрира своите листи за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в които ще бъда кандидат за народен представител от 24 МИР", потвърди тя.

Лена Бориславова ще съди Слави Трифонов и сценаристите му заради обидна песен

"#ИмаКак и #ИмаКой да прави политика по друг начин, без главоломна корупция и кражби, както и политическа сатира с интелект и в границите на човешкото достойнство.
Зависи от всички нас", пише още тя.

В началото на годината, Слави Трифонов публикува сатирична песен, посветена именно на Лена Бориславова. Тогава лидерът на ИТН написа към поста към песента: " „Скъпи шарлатани, не забравяйте, че в живота освен лъжи за „Капитан Андреево“ и за мафиоти, има и хумор. Нека се посмеем заедно“, написа в страницата си Трифонов и публикува видео към песента. "

Слави Трифонов с първи коментар за песента, посветена на Лена Бориславова

От ПП реагираха, че „към списъка от ответници в съда току-що се присъедини и група неосъществени сценаристи. Зад тях се крие проваленият политически шоумен, който се чувства най-голям мъж, когато удари жена, която го превъзхожда във всяко отношение“, посочиха тогава от "Продължаваме промяната". И обявиха, че ще подкрепят всички правни действия, които ще предприеме Бориславова.

След новината, че в съда вече е внесена искова молба, дойде и отговор от лидера на ИТН Слави Трифонов.

"Влизам днес в офиса, сядам и гледам до мен само подсъдими и бъдещи пандизчии. Сценаристите ги съди Лена Бориславова заради
песничката за „Кака Лена“. Тошко Йорданов го съди Асен Василев заради откраднатия софтуер. А мен ме съди Настимир Ананиев, но не знам точно за какво. Погледнах в очите другите подсъдими, видях тяхната болка, и често казано дори на мен ми стана малко мъчно. Казах си: „Гледай, какво нещо е – логиката подсказва, че чувствителни трябва да сме ние, все пак ние идваме от творчеството и изкуството, а рожбите на икономическите университети трябва да са корави и финансови акули, а то обратното", написа той във Facebook профила си.

 
Пих по едно кафе с колегите и им казах: „Дайте да се разходим в парка.“ Те казаха: „Защо, Слави”А аз казах: „Защото може да ни е за последно!“

И сега ще цитирам текста на единия от подсъдимите, песента, в която се пее: „Ние сме лошите в страшния филм.“
 
А в припева думите са, като че ли, точно за нежните и чувствителни души от "Продължаваме Промяната". В припева се пее: „Изпратете ни без плач момичета, забравете даже наш'те имена. Копелета гадни бяхме всичките, ала така ни обичахте!“, завършва Трифонов.