"Уважаеми дами от ГЕРБ, трогателна е фалшивата ви загриженост за състоянието на ББР - банката, която по време на управлението на ГЕРБ бе лична касичка за безвъзмездни грантове (а не заеми!) за приближените до ГЕРБ бизнесмени, свързани с Д.П., Инса Ойл, Вълка и други колоритни герои на ГЕРБерското ни минало. Част от които бизнесмени вече са в просрочие и не си обслужват задълженията, а ББР с новото й ръководство се наложи да влезе принудително в управлението им" Това написа Лена Бориславова в пост във Фейсбук.

Къде беше тази “загриженост” в предишните 12 години? Къде бяхте с ловките си парламентарни въпроси, когато цялото общество се питаше защо ББР не работи за малкия и среден бизнес? Къде бяхте, когато цялото ръководство на ББР, назначено от Вас, взимаше стотици хиляди за заплата всеки месец?!? Къде, мили ГЕРБ дами?, пита Бориславова.

ГЕРБ: Петков е внесъл смяна на борда на ББР още преди да стане министър

Според нея целта на "поредното ГЕРБ шоу е отвличане на общественото внимание от скопяването на Изборния кодекс, което плануват да довършат тази седмица чрез генериране на фалшиви скандали".

Късоопашатата лъжа за ощетяването на ББР с 1 млн. лева ще “поври” известно време, докато отново не бъде оборена с факти, но зад нея ще продължи да прозира тоталната импотентност на ГЕРБ да изведе страната от кризите чрез ясна управленска програма и поемане на отговорност, смята тя.

В заключение Бориславова пише: "Дано не се окаже само, че подавате топката на служебното да смени първото честно ръководство на ББР от години насам!? Продължава да се повтаря и друга жълта лъжа относно заплата, която съм получавала от ББР. Никога не съм била служител на заплата на ББР, нито съм получавала лично адвокатско възнаграждение от Банката. При никой работодател не съм била на месечна заплата от над 13 000 лв. На лъжата краката са къси. И се носят последствия".