Лекари от Кърджали готови на протест срещу закриване на тубдиспансера
Лекари от Кърджали готови на протест срещу закриване на тубдиспансера / снимка: sxc.hu

Лекари от кърджалийската болница за белодробни заболявания са готови за протест срещу обявеното преди дни намерение на здравният министър Анна-Мария Борисова да се закрие болничното заведение. Те готвят открито писмо до всички институции, както и подписка срещу това намерение.

Днес недоволните медици се събраха в кабинета на управителя на тубдиспансера в Кърджали д-р Красимир Янев и обсъдиха бъдещите си протестни действия. Според тях всичките 13 болници от този вид в България били застрашени от закриване. „Ако ни закрият има опасност от епидемии, защото един болен от „жълтата гостенка" застрашава поне още 10 души", обясниха те.

Кърджалийските лекари реагират на намерението на здравното министерство ден след като д-р Борисова посети Кърджали и обяви, че ще се разкрива нова болница за долекуване. Същият ден директорът на РЦЗ-Кърджали д-р Жени Стайкова обясни, че болницата за белодробни заболявания се закрива, тъй като не отговаряла на съвременните изисквания за подобен тип болнично заведение. За всичко това медиците научили от медиите, а на срещата с министър Борисова техния управител не присъствал, тъй като не бил поканен, нито уведомен.

Новини от Кърджали