"Никога не съм се оплаквал от съда. Винаги съм бил точен, явявал съм се в уречения час. За тези дела говоря за последен път. Сега прокурорът, който ми повдигна обвиненията, трябва да отговаря на въпроси, а не аз. Това заяви относно водените срещу него дела Йордан Лечков в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Той за пореден път коментира и обвиненията срещу него за това, че е искал пари.

„Никога от никого не съм искал пари. Призовавам някой да стане и да каже, че съм искал пари. Аз съм давал на много хора, но на мен никой не ми е давал", заяви Лечков.

Бившият футболист след прекъсване от един мандат отново е кандидат за кмет на Сливен. Относно решението на РЗС и "България без цензура" да застанат зад неговата кандидатура, Лечков заяви: "В една такава ситуация всяка подкрепа е добре дошла. По-важно е гражданите да ме подкрепят".

"Едни мажоритарни избори са събирателни. Това е математика. Предния път аз бях излъган и гражданите на Сливен бяха излъгани. Нямаше идеи, нямаше дебати, излязоха едни записи", заяви той, като изтъкна, че в града отговорността ще носи той, а не Яне Янев или Николай Бареков.

"На предните избори имаше търговия с гласове. Това го заснеха и камери", изтъкна Лечков.

Бившият спортист беше категоричен, че той самият не е купувал вота на местните.

Източник: Novanews.bg