Лечков: Делата срещу мен бяха поръчкови
Лечков: Делата срещу мен бяха поръчкови / снимка: БГНЕС, архив

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков заяви, че иска да съди персонално прокуратурата, но законите са такива, че трябва да съди държавата. Пред Нова телевизия той заяви, че ще води шест дела, всяко едно по 500 000 лева.

"Изчаках всички дела срещу мен да минат, всички те са поръчкови. 2010-2011 г. почти всички кметове имаха такива срещу себе си. Най-големият ми опонент на изборите за трети мандат беше прокурорът Пламен Стефанов", обясни Лечков.

"2011 г. изтекоха записи как се правят избори в Сливен. В тях се споменава името на Стефанов. Казваше се как, на кого и колко пари ще бъдат дадени, за да могат всички срещу Лечков да спечелят. Името на Стефанов се споменава с това, че той ще бъде деен в атаките срещу мен", обясни още бившият кмет.

"На мой гръб той стана окръжен прокурор, наскоро кандидатства за апелативен прокурор в Бургас. Имам повече от 30 повдигнати дознания, което говори за личен мотив. Няма как по друг начин да си го обясня. Бил съм враг на нечии общи интереси. Сливен беше може би първата община, която имаше толкова защитени европейски проекти. В момента има само една фирма "Водстрой", която ако не е собственост на Делян Пеевски, е свързана с него", коментира Йордан Лечков.

По думите му делата срещу него са били, за да се разчисти пътят на една фирма, която да приема всички поръчки в Сливен.

Йордан Лечков заяви, че отново мисли да се включи в надпреварата на предстоящите местни избори.

Източник: Novanews.bg