Кънчо Филипов е избран за председател на партия ЛИДЕР
Кънчо Филипов е избран за председател на партия ЛИДЕР / dnevnik.bg

Кънчо Филипов е избран за председател на партия ЛИДЕР на провеждащия се днес форум в НДК, предаде БГНЕС. Още при регистрацията на партията през юли 2007 година той е посочен като председател.

Филипов е член на борда на директорите на предприятие "Брикел". За негов заместник първия конгрес на партията избра Мария Пиргова, преподавател в СУ. За организационен секретар бе избран Петър Петров, а за председател на Националната контролна комисия - Никифор Вангелев, който в момента е зам.-председател на Надзорния съвет на Общинска банка.

Над 1000-та делегати приеха политическа програма и устав на партията. Предстои приемането и на две резолюции едната е за отношенията с политическите партии, а втората за икономическата политика на партията. Ще бъде предложена за гласуване от конгреса и декларация за членство в Либералния интернационал.

По-рано днес Филипов формулира новата политика на консолидация на бизнеса, като я определи като приоритет за партията. Да има строги финансови санкции към администрацията, която не изпълнява добрите практики за обслужване на гражданите и на фирмите, поиска още Филипов. На парламентарните избори следващата година партия ЛИДЕР обмисля възможността да се яви с БНС.