Кунева оглави партията „Движение България на гражданите”
Кунева оглави партията „Движение България на гражданите” / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Кунева оглави партията "Движение България на гражданите"
54860
Кунева оглави партията "Движение България на гражданите"
  • Кунева оглави партията "Движение България на гражданите"

Амбициозен политически проект, който има за цел да бъде първа политическа сила и да превърне България в модерна държава - така председателят на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева представи учредената днес партия. Кунева даде заявка, че партията няма да взаимодейства с политически сили, постигнали изборните си резултати чрез купуване на гласове. „Движение България на гражданите" ще се яви самостоятелно на парламентарните избори догодина - това е записано в политическата резолюция на партията, приета на учредителното събрание.

Движение България на гражданите" е дългосрочен политически проект с хоризонт много отвъд следващите избори, заяви пред учредителите на партията председателят й Меглена Кунева: „Тези, които се опитват да ни вкарват в различни коалиции, сметки, схеми, ще останат разочаровани. Създаваме движение, което до изборите ще има експертния потенциал и пълната готовност да управлява страната самостоятелно, компетентно, ефективно, прозрачно, уверено, устойчиво. Искаме обаче „България на гражданите" да бъде основен фактор в политиката винаги. Това ни задължава да бъдем точни, да не се отмятаме от думите си и да знаем винаги кое е добро и кое - не".

Кунева оглави партията Движение България на гражданите
netinfo

Кунева оглави партията Движение България на гражданите
netinfo

Партията е граждански проект и няма да влиза в задкулисни договорки, а ще осигури достъп на хората до управлението на страната, заяви още Меглена Кунева. Според нея трябва да бъде върната грижата за държавата, а от своя страна държавата да даде на обществото механизми за изграждане.

Меглена Кунева направи първите си предложения като лидер на новоучредената партия "Движение България на гражданите" - за състави на Националния съвет и на Контролния съвет. Сред членовете на Националния съвет са бившият министър на образованието Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски /напуснал СДС/, Даниел Митов, Прошко Прошков, Христо Ангиличин /напуснали ДСБ/, юристът Йонко Грозев, журналистът Тома Биков, книгоиздателят Веселин Тодоров. Контролният съвет включва седем души.

Кунева оглави партията Движение България на гражданите
netinfo