Кунева към зрелостниците: Не преписвайте
Кунева към зрелостниците: Не преписвайте / DarikNews.bg, архив
Кунева към зрелостниците: Не преписвайте
86180
Кунева към зрелостниците: Не преписвайте
Кунева към зрелостниците: Не преписвайте
  • Кунева към зрелостниците: Не преписвайте
  • Кунева към зрелостниците: Не преписвайте

„Не преписвайте!". Този призив отправи министърът на образованието Меглена Кунева към бъдещите зрелостници, на които предстои явяване на матура.

Тя обяви, че е напълно възможно сред бъдещите квестори на изпита за дванадесетокласници да има и родители.

Предстоят срещи на Кунева с Районните инспекторати по образованието, на които ще бъдат обсъдени именно сигурността и начинът на организиране на матурите, тъй като оценяването и всичко друго около тях е стабилно регламентирано със сегашния Закон за образованието. От Бургас тя отправи апел към зрелостниците:

"Не преписвайте, това не е начинът да се постигне успех. При никакви обстоятелства такъв успех не може да е траен. Ще обсъждаме преди всичко начина, по който изпитите се провеждат, защото почти всяка година има, за съжаление, изтичане на информация. Стават и все по-изобретателни тези, които преписват".

Родители също ще дебнат за преписвачи на зрелостните изпити

Меглена Кунева се е срещнала и с родителски организации, обявили се в пълна подкрепа на нейната идея:

"Родителските асоциации са готови да участват като квестори, което според мен е добра подкрепа - става въпрос за около 2700 човека, което не е малко. Знам, че този който е решил да преписва и не учи, въобще не мога да го разколебая, но мога да се опитам да го хвана".

Министърът на образованието обсъди с учители от Бургас промените в новия закон, с които ще започнат от следващата учебна година първите и петите класове. Тя дискутира и наболели проблеми с представители на двата университета в града.