Куйович застава пред съда през септември за едро хулиганство
Куйович застава пред съда през септември за едро хулиганство / netinfo
Делото за едро хулиганство срещу сръбския наркобос Будимир Куйович е внесено за разглеждане в Районния съд в Стара Загора. То ще се гледа през септември, научи Дарик.

Срещу Куйович бе образувано досъдебно производство за едро хулиганство. Поводът бе неприличното отношение на сръбския наркобос срещу представители на медиите.

Куйович показа неприлични жестове със среден пръст на старозагорските журналисти и каза няколко цинични думи. Това се случи на 1 януари на излизане от съдебна зала в Стара Загора, където съдът наложи постоянен арест на сочения за сръбски наркобос по дело за организиране на престъпна група с цел трафик на наркотици, по което той вече получи присъда.

На 7 януари Районна прокуратура в Стара Загора образува досъдебно производство за едро хулиганство. Прокуратурата се самосезира въз основа на публикуваното в медиите. Според текста „който извърши непристойни действия, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост” се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Обвинителният акт срещу Куйович е внесен в съда, делото е насрочено за втората половина на септември, казаха пред Дарик близки до разследването. Срокът за разследване на делото бе удължен с два месеца заради необходимостта от изготвяне на техническа експертиза за жестовете на сръбския наркообос.

Други новини от Стара Загора