/ БГНЕС
Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъжд
Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъжд
101722
Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъжд
  • Няма сигнали за бедстващи хора в Хасково след проливния дъжд
Кметът на Хасково Добри Беливанов свика Кризисния щаб на заседание, за да се анализират щетите от проливния дъжд, съобщиха от пресцентъра на Общината. В заседанието участваха представители на пожарна, полиция, „Общинска полиция“, ВиК. За по малко от час в Хасково снощи са паднали 62 л/кв.м. Огромното количество вода е нанесло щати най-вече по уличната инфраструктура, има наводнени магазини, мазета подземни гаражи.

БГНЕС

Няма бедстващи или пострадали хора, няма прекъснати пътища до села в общината. Всички улица в града са проходими, отчете щаба.

БГНЕС

Установено е пропадане на част от мост над дере по бул. „Никола Радев“ (пътя за кв. „Болярово“). Свлякла се е земна маса в участък от около 6-7 м от тротоара на пътя, подкопан е с около 20 сантиметра и асфалтът. Това наложи ограничаване на движението в този участък на платното, защото има вероятност да пропадне.
 
Градушка като грахово зърно удари в Хасково (ВИДЕО)

Наводнени приземни етажи на къщи има на ул. „Пионер“. Там ще бъде изпратена техника от ОП „Екопрогрес“ за да изчисти инертните материали, а от ВиК-Хасково ще осигурят машина „Вома“ за почистването на канализацията. От пожарната продължават да отводняват мазета, асансьорни шахти и подземни гаражи. Към този час се изпомпва водата с дълбочина над 2 м от комплекс „Ривърхаус“, отводняват се още помещения на ул. „Тутракан“.

БГНЕС

Повече от 20 отводнявания са извършили от снощи до днес служителите на пожарната. Отстраняват се паднали дървета на улиците „Ихтиман“ и „Драгоман“. Общо 110 сигнала са получени снощи от дежурния в Община Хасково. Част от тях са на граждани, други са предадени чрез тел 112. Имало е закъсали автомобили в наводнените пътни участъци

БГНЕС

Без ток са били селата Нова Надежда и Узунджово, прекъсване на електричеството е имало и в хасковските квартали „Куба“, „Любен Каравелов“ и „Ручока“. Още снощи електрозахранването е възстановено.