Край на съдебната сага между община Каварна и Музикаутор
Край на съдебната сага между община Каварна и Музикаутор / снимка: DarikNews.bg, Добрич, архив

С решение на Варненския апелативен съд беше отхвърлен и последният иск на Музикаутор срещу община Каварна за концерт на Глен Хюз през 2009 г. Окончателната равносметка от заведените общо 27 иска е, че 24 от тях са отхвърлени или прекратени, посочиха от морската община.

През 2009 г. Музикаутор заяви, че община Каварна им дължи 100 000 лева за неплатени авторски права. През 2010 г. сдружението заведе исковете, от които към момента остават само три иска за концерти на Джулай Морнинг, които община Каварна не оспорва, но не се поддава на изнудванията на Музикаутор и въпросът ще бъде решен със следващите дела, уточняват от каварненското кметство.

С решението на два български съдилища - Добрички окръжен съд и Варненски апелативен съд, беше постановено, че всички искове на Музикаутор за последните 5 години са неоснователни. От тук нататък община Каварна ще предприеме мерки за събиране на разноските, които е направила по заведените искове и ще заведе дело за клевета, най-вече срещу композитора Митко Щерев и изпълнителния директор на дружеството Магдалина Тодорова, ако продължат да разпространяват лъжи, че община Каварна им дължи пари за авторски права, категорични са от общината.

„Краят на тази съдебна сага е като един истински подарък за „Каварна Рок 2012”, заяви кметът на града Цонко Цонев.

Други новини от Добрич