/ БГНЕС
За пореден път Народното събрание отвън е оградено, защото една част от народа не е съгласна с водената от правителството политика, това заяви от трибуната на парламента председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов. Днес депутатите ще обсъдят помощта за Украйна, като ще бъдат разгледани три проекторешения по тази тема. Заради това се очакват и демонстрации в София. Около сградата на НС са разположени метални ограждения

"Когато едно правителство тръгне срещу интересите на своя народ, то вече не представлява своя народ. То представлява някой друг, който дава нареждания, който дава инструкции. Затова вече няма спор, че страната ни не се управлява от българско правителство, а от нещо, което напомня екстремистка групировка, съставена от класически, национални предатели и бивши чужди граждани", допълни Костадинов.

По думите му, управляващите само за няколко месеца са успели да повишат външния ни дълг с теглене на заеми "уж развиват икономиката".

И още: "Само за няколко месеца токът за бизнеса задуши всяко производство, повиши цената на храните и продължава, инфлацията достигна до официалните 12%, а реално надхвърля 30, цената на газа се говори, че ще се вдигне, но колко - никой не знае. Уж можем без руски газ, но ще видим как. Българското правителство и в този случай показа, че обслужва чужди интереси, а за нашите интереси е глухо и сляпо. Тази екстремистка глупировка, наречена българско правителство, покани чужди граждани в страната ни и им осигури по-добри условия, отколкото на българските пенсионери, на родители, отглеждащи сами децата си, на децата. Гостите се оказаха и с повече права от домакина, а в страната ни на официални и неофициални институции се вее чужд флаг. А именно флагът на госта, на друга държава. Милосърдието ни е използвано за пропаганда, която внушава това за нормално. На площада вместо "Да живее България" се чува "Слава за друга държава", посочи още лидерът на "Възраждане".

По думите му, когато чужд флаг се вее в България на официални институции, това означава само едно - "че страната ни е окупирана" и припомни, че така правят руснаците при влизане в Украйна. 

"Ние го правим доброволно и се гордеем с това", допълни Костадинов.