„Разбираме, че човекът, който е отправил т. нар. заплаха за убийство срещу министъра на отбраната Тодор Тагарев, вече трети ден не се знае къде точно е“, каза на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В момента се опитваме да разберем, тъй като излязоха някакви публикации, че бил едва ли не част от „Възраждане“, посочи още депутатът. По думите му се оказало, че е гражданин на Пазарджик, който е написал съобщение до Тагарев, и който трети ден жена му не знае къде се намира. 

Костадинов каза, че жената им е изпратила съобщението, след което го прочете пред медиите. Някъде видяхте ли заплаха за убийство, аз виждам обиди безспорно, коментира депутатът. 

Задържаха мъж в София, заплашил с убийство военния министър

Лидерът на „Възраждане“ отбеляза, че всеки ден почти всеки един от тях получава такива заплахи. „Ако приемем това за заплаха, при нас са хиляди“, коментира Костадинов. Той каза, че е пуснал един такъв сигнал. По думите му с изкуствен интелект бил направен симулиран разговор, в който Костадинов отправя тежки закани. Депутатът посочи, че вече близо месец няма отговор от ГДБОП.

„В този случай един абсолютно обикновен човек е арестуван“, смята Костадинов. Той увери, че ще направят всичко необходимо, за да разберат къде се намира.

Лидерът на „Възраждане" добави, че ще поискат среща още днес с министъра на вътрешните работи, защото, по думите му, не е нормално един човек да бъде държан 72 часа в ареста и никой от неговите близки, съпругата му, да не знае къде е. 

В отговор на въпрос, депутатът отрече този човек да е член на „Възраждане“.
Никол Николова/БТА