/ БТА
Генералната ни цел е след тези избори да управляваме България. Не заради самата власт, а защото няма друга политическа сила, която да реши сегашните проблеми на България. Това заяви на пресконференция в Пресклуба на БТА в Хасково лидерът на Политическа партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Ще се борим за доверието на избирателите, за да управляваме самостоятелно. Алтернативата е или "Възраждане", или пълна разруха, дегенерация, деградация и смърт, каза Костадинов. Сегашната газова криза заплашва да се превърне в газова катастрофа, предупреди той. Решението според него е нормализирането на отношенията с Русия. Като следващ проблем Костадинов очерта инфлацията. По негови думи трябва да се премахне планът за въвеждане на еврото, който би означавал смърт за българската икономика.

Като приоритети за региона на Хасково водачът на листата за 29 Многомандатен избирателен район Георги Георгиев посочи увеличаването на доходите на населението, подобряването на пътната инфраструктура и на качеството на питейната вода, както и реализиране на "воден цикъл" в областния център.

Георгиев, който бе депутат в 37-то Народно събрание от Кърджали, представи и кандидатската листа на политическата сила за Хасково. На второ място след него е Венета Стоянова, председател на структурата на "Възраждане" в Димитровград. Трети е нейният колега на същия партиен пост в Хасково Ясен Колев. В листата са вписани общо 16 кандидати.

По-рано днес "Възраждане" дадоха пресконференция и в Кърджали. Георгиев е водач и на тамошната листа, следват го д-р Венко Вълчев и Иван Дафинкичов. Георгиев отбеляза, че проблемите и приоритетите на партията за региона са сходни като тези в Хасковско. Особеност в Кърджалийско и допълнителен акцент на политическата сила ще бъдат хората в неравностойно положение, решаването на въпроса с недостига на социални асистенти и лекари и с трудния достъп до социални и здравни услуги, уточни Георгиев.     
БТА