Председателят на групата общински съветници от ВМРО в София Карлос Контрера остро разкритикува „недопустимата пропаганда по спирките на градския транспорт и на други обществени места“ във връзка с провеждането на предстоящия „София прайд“.

Според него с нея открито се отрича наличието на два биологични пола – мъжки и женски. Отрича се и конституционно установената норма, че бракът е съюз между мъж и жена. Нещо потвърдено и от Конституционния съд преди 4 години.

„Позволявам си да Ви напомня, че според българското законодателство семейството се състои от мъж и жена, а бракът е възможен само между мъж и жена в България, че деца се раждат от жена, след като забременее от мъж, а не се раждат от полов акт между двама мъже или две жени. В този смисъл да се пропагандира, че две лесбийки или двама гейове могат да имат деца е налудничаво и противоречи на биологията и физиологията“, обръща внимание Контрера.

Той също категорично отказва да приеме, че изнасянето на факти, които противоречат на човешката биология и на най-висшия закон в България, го превръща в хомофоб.

Контрера също така не е съгласен и с афтърпартито, което се предвижда са се проведе след „София прайд“ в центъра за маргинално изкуство „Топлоцентрала“.

„Оказа се, че столичани са платили 5 милиона лева за място, което да стане център на разврат, драг кралици и прочие“, вместо парите да отидат за детски градини, училища, част от които санитарните възли са в покъртително състояние, възмути се Карлос Контрера. 
БГНЕС