Константин Папазов пита за среща на Бойко Борисов и Бриго Аспарухов
Константин Папазов пита за среща на Бойко Борисов и Бриго Аспарухов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Кандидатът за кмет на София, издигнат от Демократическата партия /ДП/, Константин Папазов попита кмета на София "имало ли е на 9 септември т.г. среща между двамата леви кандидати - Бриго Аспарухов и Бойко Борисов в красив южен български град". На пресконференция Папазов отправи нови 11 нови въпроса към Бойко Борисов.

"Ако е имало такава среща, какви договорки са направили, ако са добри за София - нека ги споделят. В противен случай - ето това е сценарий и крадецът вика - дръжте крадеца. Иначе излиза, че са празнували паметната дата", каза Папазов.

Друг въпрос към Бойко Борисов е, ако стане кмет на София, колко време смята да служи на града - до предсрочни парламентарни избори, до редовните през 2009 г. или през целия мандат.

Папазов попита също може ли Бойко Борисов да обясни на гражданите на район Надежда, защо бул."Ломско шосе" се асфалтира артистично - по половин платно от двете страни. Защото е полукмет, както каза Иван Костов или защото полуразбира от строителство?

Сред другите въпроси е дали е вярно, че за двете години на управлението си Бойко Борисов е похарчил повече пари за кърпене на дупки - около 50 млн. лв., отколкото през последните 15 години. Папазов пита също колко от разбитите улици в София бяха основно ремонтирани за мандата на Борисов и колко още мандата ще са му необходими, за да се подобри инфраструктурата на града; кое прави належащ ремонтът на фонтана и околното пространство пред Президентството, кой го извършва и колко пари ще бъдат похарчени за това.

Друг въпрос на Папазов е кога Бойко Борисов смята да реализира обещанието си за съвместни патрули между българи и роми, на доброволни начала ли ще бъдат тези патрули и как ще бъдат подбирани участниците в тях.

Вярно ли е, че Борисов като кмет на София е обещал през януари 2006 г. да внесе доклад в СОС за прекратяване на концесионния договор за дейност "чистота" и ако да - защо до този момент не е внесъл предложението, пита кандидатът на ДП.

Останалите въпроси са знае ли и може ли да каже Борисов на родителите на децата в София колко паралелки в столичните училища са закрити през последните две години; вярно ли е, че едно от звената на Столичния инспекторат се занимава с неприсъща на статута му дейност, свързана със събирането на персонална информация; кой е виновен за нерешаването на проблемите на София - боклука, дупките, кучетата, задръстванията, паркирането - правителството, политическите партии, Иван Костов, прогнозата за времето или кмета на града.

Заместник-председателят на ДП и бивш депутат Николай Христов ще ръководи предизборния щаб на Константин Папазов за предстоящите местни избори в София, стана ясно на пресконференцията.

От щаба на Бриго Аспарухов категорично отричат да е имало такава среща на 9 септември. Аспарухов е бил на „Пирин фолк” в качеството си на почитател на музиката. „Нямаме сведения дали Бойко Борисов е бил на същия фестивал. Ако Бриго Аспарухов реши да говори с Бойко, то ще бъде единствено по проблемите на София, тяхното решение и това ще стане пред обществеността на София и медиите в един конструктивен диалог”, това заяви Гергана Алексова, заместник-председател на предизборния щаб на Бриго Аспарухов.