Бившият началник на „Пътна полиция“ към СДВР Тенчо Тенев се закани, че ще съди министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„Министърът на вътрешните работи взе главите на почти всички полицейски началници в София“. Това сочат заглавията в пресата. 7 от общо 9 полицейски управления се разделят с началниците си. Обосновката на министър Иван Демерджиев е в слабите резултати и лошия контрол.

"Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни", заяви пред БНР комисар Тенчо Тенев.

„Колежката от V –то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. „Черни връх“, не вярвам да е осъществявала чадър и да липсва контрол.  На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата“, заяви Тенев. 

Идеята на служебното правителство е да се проведат честни избори, но вчера чух от главния секретар изрази като „политическото и професионалното ръководство на МВР“, обясни комисар Тенев.

Ексшефът на КАТ Тенчо Тенев отговори на обвиненията по случая „Семерджиев“

Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха добре при предишните избори, отчете той.

„Това е необяснимо. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР", 

Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички, заяви комисар Тенев.

"Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения"

Не мисля, че директорът на СДВР е човекът, който предлага новите началници на РПУ-та, заяви той.

Комисар Тенев се възмути и от смяната на Светослав Григоров в Кюстендил.

„Преди известно време имаше задържани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е свършил добре работата. Познавам и бившия директор на ОДМВР – Хасково. Не знам защо се сменят такива почтени служители“.


 
БНР