„Всеки има право да протестира. Не одобрявам обаче агресивните форми на протест. Смятаме, че тези протести имат основание и затова предлагам управляващите да се вслушат в гласа на протестиращите”. Това заяви Димитър Данчев от БСП в студиото на „Здравей, България”.

Правителството обявява нови социални мерки

„Ако исканията им за оставка на премиера и на главния прокурор се изпълнят, съм сигурен, че нещата ще се успокоят”, каза още той. „Разбира се, че всеки има право да протестира.

Освен тези, които протестират в София и онези, които замерят Министерския съвет с пъдпъдъчи яйца, в страната живеят хора, които са поставени на ръба на оцеляването. За тях трябва да има мерки”, посочи Това Биков от ГЕРБ.

„Мислим за много неща едновременно. Оставките и протестите разбира се са важна тема, но не е единствената”, категоричен бе той. И допълни: „Нашата цел не е да изкараме мандата. Това е средство, през което ще можем да поемем икономическите удари, които ще дойдат есента и зимата. След изборите се надявам да има едно стабилно управление, което да прекара страната през икономическата криза”.

Полицията пусна кадри от протеста в София снощи (ВИДЕО)

Според Димитър Данчев, настоящият парламент вече не се ползва с подкрепата на хората. "Протестите навън го показват. Единственото, което смятаме, че в момента е разумно е този парламент да се занимае с промените в Изборния кодекс и конкретно с  машинното гласуване и след това да се върви към предсрочни избори”, каза той.

„Една от причината за смяната на министрите бяха внушенията, че те са свързани с ДПС и едва ли не ДПС управлява вместо ГЕРБ. Това не е така”, каза Тома Биков. „Борисов много ясно показва кой управлява и кой може да сменя министри. В крайна сметка той носи отговорността и той може да го прави”, допълни още депутатът.
nova.bg