/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
Пловдивската полиция работи по всички версии след разстрела
Пловдивската полиция работи по всички версии след разстрела в Лаута
94344
Пловдивската полиция работи по всички версии след разстрела в Лаута
  • Пловдивската полиция работи по всички версии след разстрела в Лаута
43-годишният Данаил Божилов е мъжът, който беше застрелян тази сутрин с един куршум в сърцето в една от алеите на пловдивския парк "Лаута".

Загиналият е от Дупница, но от 10 години живее и работи в града под тепетата, собственик е на соларни студиа, съобщи за Дарик директорът на полицията в Пловдив главен комисар Атанас Илков.
 
Застреляха бизнесмен в Пловдив (СНИМКИ)

По думите му убийството е станало около 7.45 ч. тази сутрин, когато мъжът е разхождал кучето си в парка. Случайни минувачи са чули изстрела и са намерили тялото на загиналия.
 
43-годишният мъж е живеел на семейни начала с жена, има и две деца. Тя вече е разпитана, уточни шефът на пловдивската полиция. Кучето му е транспортирано в Общинския приют от служители на институцията.
 
Към момента разследващите работят по всички възможни версии, но надделява тази за убийство. Мястото на инцидента, което е отцепено, в района има засилено полицейско присъствие.
 

Искра Койчева, Дарик Пловдив


За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Пловдив. Образувано е досъдебно производство.
 
Застреляният не е криминално проявен, няма данни за постъпили в прокуратурата или полицията жалби от него, съобщи още комисар Илков. Убитият мъж е завършил спортното училище на ЦСКА в София с профил "Академично гребане".
 

Искра Койчева, Дарик Пловдив