/ БГНЕС, архив
НФСБ и партия "Средна европейска класа" внесоха документи за регистрация в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за участие в европейските избори като коалиция "Патриоти за Валери Симеонов".

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който ще е и водач на листата за евродепутати, дойде в ЦИК с вратовръзка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Валери Симеонов: Писна ми в моноспектакъла на Каракачанов да играем ролята на храст

Той съобщи, че коалицията внася около 5200 подписа за регистрация и се бори за толкова места в Европейския парламент, "колкото сабя покаже". "Ние се борим да привлечем повече избиратели на наша страна, като смятаме, че ще намерим достатъчно българи, които да гласуват за хора, които вършат работа, а не само приказват", коментира Симеонов. "Вижте с каква вратовръзка съм - на председателството на България, значи съм готов за евродепутат", заяви той в отговор на журналистически въпрос.

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за европейските избори (ВИДЕО)

Председателят на партия "Средна европейска класа" Георги Манев коментира, че са номинирали Симеонов за водач на листата и затова коалицията се казва "Патриоти за Валери Симеонов" /НФСБ-"Средна европейска класа"/. Той припомни, че политическата сила, която представлява, е част от коалицията "Обединени патриоти" и целта й е да се създаде стабилна средна класа в България.
БТА