/ БГНЕС
Започнаха регистрациите за евроизборите. Първи в ЦИК отидоха от ГЕРБ.
 
 

 

Публикувахте от Tsvetan Tsvetanov в Четвъртък, 4 април 2019 г.

Председателят на националния предизборен щаб Цветан Цветанов беше придружен от лидера на СДС Румен Христов, зам.-външния министър Георг Георгиев и представители на младежката организация на ГЕРБ.

Всеки е невинен до доказване на противното, коментира той относно развоя около имотния скандал с шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Цацаров разпореди проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

Цветанов отказа да изкаже мнение за министъра на туризма Николина Ангелкова, чието име вчера също бе намесено в аферата с имотите на властта, закупени на цени, в пъти по-ниски от пазарните.

Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти

Самият Цветанов, който преди дни подаде оставка като депутат именно заради такъв апартамент в луксозна сграда в кв. "Изток", свърза случващото се предстоящия вот. "Всяка една предизборна кампания има съответните  компроматни сценаристи", каза вторият човек в ГЕРБ. Той отказа да коментира дали коалиционният им партньор и бивш вицепремиер Валери Симеонов, който вчера оповести информацията за Ангелкова, е част от тази кампания. Според Цветанов "с конфронтация и компромати никой не е успял в политическия живот или в личен план".

По традиция ГЕРБ се регистрираха първи за евровота в Централната избирателна комисия. 47200 подписа са внесли днес от партията, от необходимите 2500 за регистрация.

Започва регистрацията на партиите и коалициите за евровота

Листата с водач еврокомисаря Мария Габриел беше представена на 31 март. СДС получи 2 места, а двете партии си поставиха за цел да имат 8 депутати в следващия европейски парламент.

И ГЕРБ, и СДС са членове на ЕНП. Обединението им дойде след призив на председателя на ЕНП Жозеф Дол. На 7 април се очаква ГЕРБ да представи слогана и агитационните материали за евровота, а на 14 април- платформата си.

Регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 26 май започна от днес. Крайният срок за регистрация на партиите е 17.00 часа на 10 април, а за инициативни комитети- 15 април.