/ БГНЕС, архив
Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти
101217
Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти
  • Валери Симеонов: Добре е Борисов да си огледа министрите, има още такива с имоти
За още един член на кабинета с апартамент, закупен на фрапиращо ниска цена, намекна бившият вицепремиер Валери Симеонов пред журналисти в кулоарите на НС.

Цацаров разпореди проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов

"Добре е Борисов още малко да си огледа министрите", каза Симеонов по повод призива на премиера от тази сутрин за оставки на проверяваните от прокуратурата за имотните скандали.

Пламен Георгиев излиза в отпуск заради проверката, разпоредена от Цацаров

Симеонов отказа да назове име, но заяви, че сред министрите от кабинета има собственик на апартамент в "Овча купел" - 142 кв. м., закупен за 61 хил. лв. Бившият вицепремиер добави, че не говори "измишльотини", но отказа да каже дали е подал сигнал до разследващите по случая.

„Това, което се установи за „Артекс“ е масова практика в строителството в България. Масова практика е укриването на данъци, впоследствие намаляване на данък сгради към общините. Значи втори вид данък се укрива. И всичко това, трябва да ви кажа, няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП. Но това е една масова практика. Всъщност няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показа пред обществото една масова практика на злоупотреби в строителството“, каза Симеонов.

Борисов предложи Данаил Кирилов за правосъден министър

По-рано през деня стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверки на Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на Лозан Панов заради публикации в медиите за придобити недвижими имоти. В отговор шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев заяви, че излиза в отпуск докато трае проверката на прокуратурата.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

Междувременно премиерът Борисов предложи председателя на правосъдната комисия Данаил Кирилов да заеме мястото на Цецка Цачева като правосъден министър. Самата Цачева подаде оставка също заради скандала с евтините апартаменти.