Кметът на Калофер: ГЕРБ ухажват и мен, Дянков ми звъня по телефона
Кметът на Калофер: ГЕРБ ухажват и мен, Дянков ми звъня по телефона / снимка: БГНЕС, архив
Кметът на Калофер: ГЕРБ ухажват и мен, Дянков ми звъня по телефона
58620
Кметът на Калофер: ГЕРБ ухажват и мен, Дянков ми звъня по телефона
  • Кметът на Калофер: ГЕРБ ухажват и мен, Дянков ми звъня по телефона

Ден след като стана ясно, че кметът на Съединение от БСП Георги Руменов е подал молба за членство в ГЕРБ, вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков беше "осветен" като евентуален виновник за това изненадващо решение на местния управник.

Подкрепеният от червената партия кмет на Калофер Румен Стоянов, който беше избран в началото на миналия месец с гласовете на повече от 88 процента от избирателите, разкри, че е получил от Дянков изненадваща покана за среща във финансовото министерство. Според Стоянов обаче зад предложението се криел меракът на управляващите да го привлекат в редиците си.

„ГЕРБ не са спирали и мен да ме ухажват да мина към тях. Лично вицепремиерът Симеон Дянков ми звъня тази сутрин по телефона да ме кани утре на среща в министерството". Това заяви за Дарик независимият кмет на Калофер Румен Стоянов, който спечели частичните избори на 7 октомври и се ползва с подкрепата на БСП.

По думите на министъра повод за срещата са нереализирани проекти и финансовите проблеми на Калофер.

Стоянов подозира, че ще му бъде оказан натиск да се присъедини към ГЕРБ: „Преди изборите съм имал други такива предложения, че всичко ще върви по мед и масло, че всички проекти ще бъдат пуснати, така че знам за какво става въпрос. Не е случайно Дянков да се сети за мен".

Румен Стоянов добави още, че очаква тази вечер отново да се чуе с вицепремиера Симеон Дянков, за да уточнят датата и часа на срещата.

Ето какъв беше коментарът на финансовия министър, който бе на посещение в Пловдив: „Да, кметът на Калофер също има утре среща с мен".

Румен Стоянов е вторият червено ориентиран кмет след колегата си Георги Руменов от Съединение, към когото ГЕРБ проявява интерес. Георги Руменов призна, че е подал заявление за членство в премиерската партия. Пълна загадка е крайното му решение, тъй като от БСП твърдят, че той остава в редиците на столетницата, а по думите на вицепремиера заявката му вече е разписана от Бойко Борисов.

Други новини от Пловдив