Кметът на Хасково поиска отвод на прокурора по случая „Билла
Кметът на Хасково поиска отвод на прокурора по случая „Билла / снимка: БГНЕС

Искане за отвод на прокурор Петър Мидов, който наблюдава наказателното производство за безстопанственост срещу кмета на Хасково Георги Иванов, е направила защитата на градоначалника. Това е станало тази сутрин, когато кметът и адвокатът му са били извикани, за да им се предявят три страници от наказателното производство по случая „Билла".

Адвокатът на Георги Иванов Розалина Апостолова заяви, че мотивите за този отвод са възникналите основателни съмнения за безпристрастността на прокурор Мидов. Според Апостолова тенденцията, че по този случай се събират само обвинителни доказателства е явна. Исканията на защитата на градоначалника не се допускат, освен това наблюдаващият прокурор по всички преписки срещу Георги Иванов е Петър Мидов, а би трябвало преписките да се разпределят на случаен принцип, заяви Апостолова.

Междувременно съдът даде ход на първото заседание по първото дело срещу кмета на Хасково, обвинен в получаване на подкуп от 5000 лева по банков път. Бяха разпитани свидетели, но делото бе отложено, заради отсъствие на други свидетели. Бяха направени и нови искания от защитниците на Георги Иванов и на бившия шеф на фирма „Дусман", който пък е обвинен в това, че е предложил рушветът от 5000 лева.

Други новини от Хасково