Кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева
Кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева / БГНЕС, архив
Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева твърди, че партии се опитали да я контролират, да „укротят опърничавата” и да се възползват от това, че са я подкрепили. Аз оставам безпартийна и ако някой иска да ме контролира, няма да го позволя. Това заяви Иванчева пред bTV по повод оттеглената подкрепа от партия „Нормална държава” към нея.

По думите й двама души, които са я подкрепили са оттеглили тази подкрепа и това не значи, че са представители на мнозинството.  

Издигналите Иванчева за кмет на столичния "Младост" свалят доверието си от нея

По повод оставката на Никола Вапцаров, който й беше заместник, Иванчева коментира, че той дълго време е бил в болничен и е объркал администрацията с липсата си. Подадох оставка, защото работата в общината става трудна, няма прогрес, а регрес”, заяви пък самият Вапцаров.

Войслав Тодоров, общински съветник от "Нормална държава", добави, че в никакъв случай не е искано да се упражни контрол върху гражданската енергия.
Иванчева беше категорична, че не е лесно да се бориш срещу партии с опит, които са мислили че ще контролират общината. По думите й няма нито една жалба при обществената поръчка за саниране и нищо нередно в тях.

Тодоров отново посочи, че никой не е опитвал да контролира кмета на „Младост”. Според него тя иска, но не може да постигне каквото е декларирала.