Кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева
Кметицата на столичния район Младост Десислава Иванчева / БГНЕС, архив
Инициативният комитет, издигнал Десислава Иванчева за районен кмет на "Младост", сваля доверието си от нея. Примерът му бе последван и от лидера на партия "Нормална държава" Георги Кадиев. Това става ясно от отворено писмо на "За зелен Младост" и изявление в социалната мрежа Фейсбук на Кадиев. Политикът дори се извини на жителите на квартала.

„Вече седем месеца сте кмет. Постигнатото, за да защитите интересите на гражданите, които ви избрахме и които се обединихме зад каузата „За Зелен Младост“, е близко до нула за сметка на задълбочени, близки до кататонни проблеми в работата на общинската администрация”, се казва в отворено писмо на "За зелен Младост", цитирано от NOVA. Те обвиняват кметицата за това, че все още не е инициирала промяна на устройствените планове за "по-приемливи нива на застрояване” в квартала и твърдят, че служителите работят под стрес и страх от уволнение, а всичко в администрацията е пълен хаос.
 
 

Когато от #НормалнаДържава подкрепихме Иванчева за кмет на р-н Младост през лятото на 2016, ние подкрепихме кауза- спира...

Публикувахте от Georgi Kadiev в 13 юни 2017 г.
"Хаосът, който цари в района, не може да бъде толериран. Съмненията за манипулиране на обществени поръчки не могат да се подминат с лека ръка. Одобряването на спорни строежи поради нежелание и неумение да се чете документация е абсурдно", казва в поста си Кадиев. Той поднася извинение на хората в "Младост".

Лидерът на "Нормална държава" се извинява и на активистите на партията си, които дали "нерви, време, усилия и лични финанси за една мечта- да защитаваме интересите на обществото". По думите му е била направена перфектна кампания за грешния човек.

Кадиев напомня, че двамата зам.-кметове на района арх. Иван Лапатов и Никола Вапцаров, които били от "Нормална държава", но избрани от Иванчева, си тръгнали, след като по думите му видели как се опорочава идеята заради която, хората дали подкрепата си.  Политикът е категоричен, че застава зад тях, както и зад инициаторите на издигането на Иванчева, които не са доволни от нея.