/ screenshot
Родителите на момчето, ударило животинчето, поднесоха извинения
Клип, на който ученици малтретират малко коте, потресе социалните мрежи. Видеото е снимано във Варна, а за случилото се сигнализираха организации за защита на животните.
 
На клипа, предизвикал изключително остра реакция, се вижда как единият от учениците държи с ръка малкото коте, а друг го удря с юмрук. Трети пък снима видеото и се забавлява.
 
Случилото се потресе стотици потребители на социалните мрежи и защитници на животните.
 
11-годишно дете в Бургас уби куче с въздушна пушка

"Първата ни реакция като хора, които помагат на животните, беше възмущение и гняв", каза пред бТВ Светла Димитрова от "Анимал Хоуп Варна".
 
Родителите на момчето, ударило котето, също са изключително разстроени и поднесоха извинения на всички засегнати. "Съжаляваме много за случилото се. Не знам какво да коментирам, сбъркал е. Ще направим всичко необходимо. Ще си понесе отговорностите. Аз също съм много изненадана от ситуацията", призна Лили Василева, майка на момчето.
 
Жестокост към куче предизвика протест

"Когато в случая имаме разкаяние, надявам се искрено, имаме адекватна реакция поне от един родител, надяваме се и от останалите, може би нещата ще се случат правилно за тези деца", каза Светла Димитрова.

До този момент момчето, ударило котето, никога не е проявявало агресия. От полицията съобщиха, че работят по случая. Видеото може да видите ТУК.