КАТ предлагат да паднат ограниченията на скоростта по пътя за Гърция

КАТ предлагат да паднат ограниченията на скоростта по пътя за Гърция
КАТ предлагат да паднат ограниченията на скоростта по пътя за Гърция / снимка: DarikNews.bg, архив

От КАТ-Благоевград ще направят предложение, което ще бъде съгласувано с Областното пътно управление и пътната агенция за премахването на ограниченията за скоростта по главен път Е-79. От полицията казаха, че премахването на пътните знаци с ограничения за шофиране с 60 км/ч по международния път създава по-малко предпоставки за образуване на колони и струпване на автомобили.

Около Великденските празници пътните знаци, указващи ограниченията за скорост по главен път Е-79 бяха закрити с черни чували и така не важаха за шофьорите. От полицията казаха, че практиката е добра и за това ще поискат пълното и въвеждане.

„Самите водачи виждат, че там, където няма ограничения се движи много по-спокойно трафикът”, обясни пред БНТ Димо Чобанов, началник на Пътна полиция-Благоевград.

Новите ограничения ще се отнасят само за определени участъци от главен път Е-79, казаха от полицията в областния град. „Няколко са местата, основно около крайпътни заведения, които не функционират и по-специално в района на Благоевград, на околовръстното шосе, където е еднопосочно движението”, посочи Чобанов.

От полицията смятат, че премахването на ограниченията няма да създаде предпоставки водачите да карат с несъобразена скорост и да предприемат рискови изпреварвания.