Каракачанов: Разрив на централно ниво между ВМРО и ГЕРБ няма
Каракачанов: Разрив на централно ниво между ВМРО и ГЕРБ няма / Sofia Photo Agency
„Разрив на централно ниво между ВМРО и ГЕРБ няма, разривът се получи в Пловдив” – това коментира в предаването „Годината” на Дарик Красимир Каракачанов – лидер на ВМРО и съпредседател на движение НАПРЕД.

„В Пловдив председателят на Общинския съвет, който беше председател на партийната структура на ГЕРБ, си беше въобразил, че може да командва кмета. Още през август той обяви, че създава алтернативно мнозинство, което беше тотално нарушение на нашето споразумение за съвместна работа и управление в Пловдив. На първата сесия през септември той се опита с това ново мнозинство да изземе правомощията на кмета. Фактът, че Бойко Борисов го отстрани от председателския пост в Пловдив, показва, че ние сме били прави – този човек не ставаше за коалиционен партньор, не ставаше и за политическа работа”, обясни Красимир Каракачанов.

Във връзка с появили се коментари, че с партия ЛИДЕР в политиката ще бъдат вкарани големи пари и бизнес интереси, Каракачанов коментира: „Аз не виждам как могат да се вкарат големи пари в политиката поради много простата причина, че по стария, пък и по новия закон за политическите партии има много ясни условия”.

Той се съгласи с мнението на Борис Велчев, че “мутрите бавно си отиват”: “За съжаление вече го правят 18 години. ДАНС е служба, която беше прекомерно натоварена с големи очаквания и за своите три четири месеца не може да се очаква да реши всичко, което е натрупвано 18-19 години в България. Истината обаче е, че няма искрено желание за борба с престъпността“.

Каракачанов обяви, че движение НАПРЕД провежда кампания “Купи българска стока. Дай скорост на българската икономика”: “С нея искаме да подскажем на българските граждани, че изборът им на българска стока е подкрепа за самите тях, защото парите им остават в българската икономика”.