Вицепремиерът и министърът на отбраната заяви още, че не познава съдията, на когото му е забранено да влиза в САЩ
„Не познавам въпросния господин нито като съдия, нито като гражданин, затова не мога да коментирам. По принцип за да се вземе такова решение, трябва да има някакви съображения”. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов минути след като държавният секретар Майк Помпео официално оповести името на българина, който получава забрана да пътува в САЩ.

САЩ забранява на съдия Андон Миталов и семейството му да влизат в страната

„Като първи коментар мога да кажа, че не познавам този човек и не знам какви са основанията за това. Вярно е, че това е съдията, който освободи председателя на Национално движение „Русофили”, за да може да отиде в Москва и да си вземе ордена. Дали срещу това нещо е имало някакво нерегламентирано възнаграждение, или не, не мога да гадая”, каза още той в ефира на NOVA.

"Първо, правителството свърши много работа. Гражданите се интересуват от доходите, здравеопазването и сигурността. По отношение на доходите има увеличаване, видно е за всички граждани. Има и на учителите, за да може професията да стане привлекателна. В областта на сигурността - има много действия на МВР в разследването на битовата престъпност. Армията, тъй като президентът беше военнослужещ, получава рекордно висок бюджет."

Каракачанов нареди служебна проверка срещу ген. Цанко Стойков
 
"Президентът няма тези правомощия, по Конституция, да сваля доверие от правителството" и заяви, че когато воюват институциите не излиза нищо добро. "Ако си спомняте т.нар. "Боянски ливади" при Желев, когато сне доверието си от собственото си правителство, започна първата война между институциите", припомни Каракачанов. "Институциите трябва да намерят диалог помежду си, а от войната никой не печели", отбеляза той.
 
На въпрос дали има война между президентството и прокуратурата, Каракачанов заяви: "Не смятам, че има война. Докато аз съм министър, аз няма да позволя в армията да навлязат политическите интриги". И добави, че по Конституция армията трябва да е деполитизирана и непартийна".

Борисов: Ние не воюваме с никого, не сме нарушили добрия тон
 
"Днес и в Министерския съвет настроението и на Борисов, и на министрите, не беше за търсене на конфронтация. Конфликтът между институциите не е здравословен. Има смисъл от партии и идеологии, ако те служат на националната кауза, а не обратното", смята вицепремиерът.
 
"Модернизацията на българската армия, освен проектите за нова техника - бронирана техника, флот, авиация - заехме се, защото нямаше накъде повече да се отлага. Трите проекта за модернизация са много важни - за авиацията приключи, сега следват бронираните машини и флота. Не става въпрос само за покупка - даваме възможност за участие на българските фирми. За авиацията беше невъзможно, но в другите два проекта - един от двата кораба да бъде построен в България. Едната фирма от Италия предлага и двата да бъдат произведени тук, разбира се, част от оборудването трябва да бъде от чужбината. Същото и за бронираните машини".
NOVA