/ iStock/Getty Images
Стотици хора тръгват на път за трите почивни дни. В сила е забрана за движението на камиони по магистралите и основните пътища в страната. От КАТ са направили и реорганизация на движението на участъците от магистралите, където има ремонти.

Същата забрана ще важи и в неделя, но от 12 до 20 часа. За да се улесни трафикът, в петък в участъците с ремонт на магистралите "Тракия" и "Хемус", ще има по две ленти за Бургас и Варна и една за София. 

От АПИ апелират шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти. E

В пиковите часове при интензивен трафик е възможно по-бавно предвижване в участъците с ремонт на АМ „Хемус“ и поради това шофьорите е необходимо да предвидят повече време за пътуване и да не предприемат рискови изпреварвания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.