/ БТА
Вместо да обсъждаме ситуацията с коронавируса, на заседанието на КСНС се говореше по същество за актуализацията на бюджета. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, напускайки заседанието на съвета. Той е напуснал протестно Съвета, научи NOVA.

"Похвално е, че имайки предвид закона за КСНС, който казва, че на всеки 3 месеца трябва да има заседание, след година и половина пандемия има извънредно заседание на съвета във връзка с COVID-19. A, по същество се разглежда предложената актуализация на бюджет, внесен от служебно правителство", коментира иронично Карадайъ на излизане от президентството.

Министър Петков: Ако спешно не се приеме актуализацията на бюджета, няма да имаме пари

"Трябва да се актуализират пенсии, социални плащания и тн. Нашите експерти твърдят, че за сегашните пенсии имат пари в бюджета. Но има предвидени 1.2 млрд. лева за непредвидени разходи. Тоест един празен чек по модела на ГЕРБ. Моделът на ГЕРБ е джипката и празен чек за раздаване от джипката. Явно в момента има нова джипка", критикува лидерът на движението.

Здравният министър към Нинова: Няма нищо съмнително в исканата актуализация на бюджета

"Кой е в новата джипка? Ние предполагаме, че там е дългата ръка на една организирана олигархично-медийно-НПО група начело с Иво Прокопиев", заключи Мустафа Карадайъ.