/ БГНЕС
Ако "порочната сватба" между ГЕРБ и ПП се случи, гражданите ще нахлуят в парламента. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

"Днес сме свидетели на деинституализация на държавата. „Умнокрасивитетът“ днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции", каза той.

Габриел за ПП-ДБ: Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи

"От медиите знаем как за някои самонадеяни, самодостатъчни, самозабравили се, овластени нарушители на конституцията на България, на законите на страната, нарушители на граждански и човешки права, няма държавни институции, няма държавни органи и те самите се правят на рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери и се гаврят с хора в неравностойно положение, а днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност на страната и вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери", добави Карадайъ.

Кирил Петков: Не ни е страх и няма да се откажем

"Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета. Обръщам се към ГЕРБ - тази порочна сватба, която я виждаме последните няколко дни ако се случи при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г. - българските граждани ще нахлуят тук в тази сграда", подчерта той.

"Призоваваме всички национално отговорни партии и национално отговорни български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата", каза още лидерът на ДПС.

БГНЕС