/ БГНЕС
"След това, което видях при вчерашното връчване на мандата, реших да се върна в България един ден по-рано от срещата на много от европейските лидери на форума GLOBSEC в Братислава. Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Това написа съпредседателят на ПП Кирил Петков в личния си профил във Facebook.

Радев връчи втория мандат на ПП-ДБ, но призова да преосмислят дали да го реализират

"Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции. Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си. Имаме нужда от редовно и проевропейско правителство час по-скоро. Имаме нужда от стабилно Народно събрание с дълъг живот", посочи той. 

"Днес отново истинският гарант за демокрацията - хората от площада, ще заявят, че автократичните амбиции няма да се реализират, дори когато службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си ресурс - но не в защитата на националната сигурност, а в производство на политически компромати. Не ни е страх и няма да се откажем", допълни Петков.