В сряда и четвъртък времето у нас ще остане дъждовно. Към края на седмицата синоптиците от НИМХ прогнозират постепенно затопляне и по-високи температури.

През нощта срещу петък облачността над цялата страна най-накрая ще намалее и вятърът ще отслабне. През деня ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Ще започне бавно затопляне.

Времето през април: От сняг до 30 градуса


Във вторник през нощта на места, главно в югоизточната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София: 5-6°.

Захлаждане и валежи във вторник


В четвъртък въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Югоизточна България. Ще духа предимно умерен северозападен, в източните райони - север-североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за април - едва вечерта от запад ще започне да се повишава.

В четвъртък (27 април) преди обяд облачността все още ще е значителна и на отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи умерен от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с максимални температури между 12° и 17°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.