/ iStock/Getty Images
Капризите на времето продължават - слънце, дъжд, гръмотевици
101614
Капризите на времето продължават - слънце, дъжд, гръмотевици
  • Капризите на времето продължават - слънце, дъжд, гръмотевици
До края на май пролетта ще продължи да показва разноликото си лице. Ще има и дъжд, и гръмотевици, също слънце и вятър. Това показват средносрочните модели на времето, представени в "Дарик кафе".

iStock/Getty Images

Ще ни поднесе ли изненади времето тази седмица?

В сряда времето ще остане предимно слънчево, почти без валежи, но от четвъртък до събота отново ще преобладават облаци и дъжд на много места. В четвъртък и петък следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи придружени от гръмотевици. В тези дни не са изключени и градушки.

iStock/Getty Images

В събота отново ще има условия за превалявания, но главно на изток. В изборния ден - неделя, слънцето ще се покаже. През целия ден времето ще се задържи пролетно - с повече слънце и приятни температури.

През новата седмица прогнозите са за по-стабилно време и по-малко дъжд, като главно във вторник и отчасти в сряда може да има гръмотевици главно на запад. През останалите дни в последната седмица на май, ще има доста слънце и по-малко възможност за валежи, сочат разглежданите модели.

iStock/Getty Images

Температурите ще останат в границите между 23-28 градуса. Следващата седмица ще има дни, в който термометрите в низините на Южна България може да надхвърлят дори 30-31 градуса.