/ iStock/Getty Images
Днес ще преобладава слънчево време, след обяд над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури - между 22 и 27 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимални температури на въздуха: 22-27 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 14 градуса, на 2000 метра - около 7.

Времето през май - поредица от пролетни изненади

дете пролет време
iStock/Getty Images

В сряда вероятността за валежи е малка, ще преобладава слънчево време, с купеста облачност след обяд. Ще духа умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър, който вечерта значително ще отслабне.

пролет птички
iStock/Getty Images

В четвъртък от запад на изток ще премине още едно атмосферно смущение. На места ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност в Южна България. Вятърът отново ще бъде от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен.
 
Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса.

Новата седмица отново ще донесе дъжд, ще се понижат и температурите

времето дете дъжд пролет
iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА